Odkaz blogu žije dál! Více informací zde.

Jednoduchý recept na muffiny s kousky čokolády "Chocolate Chip Muffins"

16. dubna 2013 v 21:12 | Cleo | ilustrační fotka z weheartit.com | původní recept z repertoáru LV (90) |  Kulinářský deník
Tak jo. Po dnešku jsem celkem dost vyřízená. Přijdu domů ze školy v pět a pak to najednou ucítím... muffiny! Geniální nápad, který se mi rozprostřel hlavou a já věděla: ano, tohle je ta správná volba pro dnešní ospalou náladu. A tak jsem k celkem velké nechuti odložila dnešní epizodu The Voice na zítra a pustila se do pečení.

Ale proč vám to říkám, že ano. Samozřejmě se s vámi o tento recept podělím! Objevila jsem už stašně dávno, ale dneska jsem se konečně rozhodla, že ho (pro vás) vyzkouším. Tak jsem se do toho pustila. Ale už dost mých keců, popadněte mouku, čokoládu a pár dalších věciček a můžeme se pustit do práce!


Opět jsem sem vložila ilustrační fotku protože je za a) hezčí a za b) nemusím během patlání těstem mít v ruce foťák a pak chodit do pochybných obchodů s chemikáliemi, abych to těsto z objektivu mohla vyčistit... Ehm, neptejte se. Raději se pusťme do toho!


Poznámka: některá množství jsou uvedena v šálách. Ano, můžete to brát jako tu americkou veličinu, nebo prostě popadněte menší hrnek a měřte jím. Já to také tak dělám a ještě se mi nestalo, že by to byl nějaký větší problém.

Potřebujete:
  • 2 šálky hladké mouky
  • 1 lžíce kypru (kypřícího prášku)
  • půl šálku másla (roztátého)
  • jedna velká lžíce zakysané smetany
  • trocha soli
  • 1 a půl (nebo klidně více, méně, jde o vás a jak to chcete) tabulky hořké čokolády
  • malilinko mleté skořice
  • 3/4 šálku mléka
  • 3 malá vejce (nebo 2 velká)
  • vanilkový cukr
  • 2/3 cukru (můžete kombinovat bílý a hnědý, to je nejlepší)
Postup:
  1. Předehřejte troubu na 190 stupňů C.
  2. Smícháme mouku se solí, kyprem, vanilkovým cukrem a skořicí.
  3. Nakrájíme čokoládu na drobné kousky a mírně promoučíme (aby čokoláda neklesla na dno).
  4. Roztáté vychladlé máslo, mléko, vejce, 2 lžíce zakysané smetany.
  5. Zamícháme a přidáme cukry. Zamícháme a přidáme mouku a její společníky.
  6. Promícháme. Nakonec přidáme čokoládu a jemně promícháme.
  7. Pečeme 15-18 minut. Pokud už jsou hotové, párátko po zapíchnutí vyleze suché (pokud se tedy netrefíte do čokolády :)
Moje rady:
  • Radši mléčnou nebo bílou? Není pravda, že čokoláda v muffinech musí být jedině hořká. Já s velkou oblibou používám mléčnou, protože je sladší a mám ji prostě celkově radši, ale klidně můžete vyzkoušet bílou.
  • Nabarvěte to. Místo části mouky přidejte kakao. O la la, černoušci jsou na světě!
  • Nemíchejte všechno dohromady. Neříkejte si, že je to jedno, všechno hodím do sebe a je to. Ne. Máslo se srazí, mouka se nerozmíchá a tak dále. Držte se osvědčeného postupu.
  • Mlíko nesmí bejt z lednice. Musíte ho nechat ohřát na pokojovou teplotu, jinak se vám s máslem srazí. Do jisté míry to nevadí, ale jsou to ošklivý cucky. Ble ble.
  • Muffiny schovejte. Jinak se po nich za chvilinku zapráší. A to nekecám.


Povedly se vám? Máte rádi muffiny? Pište, pište!
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Anketa

Co je pro tebe nejdůležitější?

Rodina
Láska
Peníze
Vzdelání

Komentáře

1 Marionette Marionette | Web | 20. dubna 2013 v 18:27 | Reagovat

Už jsem takové muffiny dělala hodněkrát a vždycky byly úžasné. Mám je strašně ráda ;)* Super nápad na článek !

2 Káč Káč | 17. dubna 2017 v 9:26 | Reagovat

Zrovna je jdu prubnout, vypadaji uzasne :-) snad se mi take podari

3 Cleo Cleo | Web | 3. května 2017 v 22:15 | Reagovat

[2]: Budu fandit. :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Najdete mě na těchto sociálních sítích:

Návštěvnost:
TOPlist

© 2010-15 FlowerDays | Hosting blog.cz | Varování a podmínky tohoto blogu
2015 Optimalizováno pro Operu | HD/FullHD