Odkaz blogu žije dál! Více informací zde.

Rychlé vepřové steaky s klobásou a paprikou

26. října 2012 v 22:13 | Cleo |  Kulinářský deník
Jelikož jsem neměla nic doma, rozhodla jsem se, že zkusím nějaký z mých domácích experimentů. Pořád jsem slyšela o ražnici, a tak se mi v hlavě nějak spojila myšlenka na klobásy a vepřový, který jsem měla v lednici. A tak z toho vzniknul zajímavý recept. Vyzkoušejte ho. Rozhodně ho zvládnete, když jsem ho zvládla i já :D


Klikněte na celý článěk a přečtěte si, co potřebujete, jak jsem uspěla, jak se to dělá a jaké tríčky jsem pro vás vychytala.


Potřebujete:
  • vepřové plátky (steaky, kotlety, něco libového)
  • cibule
  • olivový olej (může být i slunečnicový)
  • koření (nejlépe papriku, gril, vepřová pečeně a nějaké takové šikovné směsi)
  • klobásy (paprikové jsou super, ale můžou být i jiné, nebo třeba párky)
Postup:
  1. Umejeme maso a položíme ho na talíř. Rozkrájíme ho na menší kousky, vykrojíme případné kosti a odkrojíme tučné proužky.
  2. Cibuli nakrájíme nadrobno.
  3. Klobásy si nakrájíme na kolečka.
  4. Připravíme si pánev. Já doporučuji grilovací (to je taková ta mřížkovaná), ale s normální to lze uvařit také. Nalijeme na pánev olej (tak nějak přiměřeně - ne, aby to byl olejový bazén, ale také ne jednu kapičku). Zapálíme plotnu a olej necháme rozehřát.
  5. Až se nám bude zdát, že olej je ohřátý, shrneme z prkénka cibulku na pánev a mírně ji opečeme.
  6. Zatímco na plotně nám to hezky prská, připravíme si koření. Při smažení můžete buď sypat ze sáčků podle oka, nebo si můžete koření předpřipravit do misky a podle aromatu přibírat a ubírat podle vlastní chuti. To dělám hodně často a vznikají tím zcela nové chutě. K tomuto receptu doporučuji míchat hlavně papriku s různými grilovacími směskami a kořením určené na vepřové. S kořením ale s mírou, jinak vám bude špatně.
  7. Když je cibulka mírně osmahlá, dáme na pánev plátky masa a klobásy a okořeníme.
  8. Pečeme zprudka a po určité době maso i klobásky otočíme. Až se nám bude zdát, že maso je propečené, jídlo sundáme z plotny a krásně naaranžujeme s pečivem. Podíváme teplé.
Moje triky:
  • Nová variace. Moje kulinářské pravidlo číslo jedna: Co nemáme, to nahradíme, a vznikne z toho zcela nový a grandiózní recept!
  • Propečené maso. Jak poznáte, že je maso upečené? Můžete si koupit teploměr (vypadá jako stříkačka, zapíchne se do masa a měří teplotu uvnitř). Pro nás smrtelníky ale postačí jednoduchý trik: nejtlustší kousel masa rozkrojíme a uvidíme, co je uvnitř. Takový kousek doporučuji následně sníst, neboť to nevypadá hezky.
  • Grilovací pánev. je opravdu dobrá investice. Není to sice jako gril, ale na mase vám vznikají klasické mřížky a hlavně ušetříte olej. Maso nebude tolik nasáklé olejem a bude zdravější.
  • Zelenina. Místo klobásy můžete smažit kousky zeleniny, například papriku nebo kukuřici. Maso zase dostane úplně jinou chuť.
  • Pečivo. Bagety jsou dobré, ale pro tak mastné jídlo je lepší chleba. Můžete si udělat ale i rýži, kuskus, brambory nebo bramborovou kaši.
  • Omáčka. Jídlo má samo o sobě dost silnou chuť, někdy je ale fajn si jídlo přichutit. Můžete použít kečup, asijskou omáčku, nebo prostě cokoliv, co máte rádi. Některé dobré omáčky se dají i koupit.
  • Koření v oleji. Můj oblíbený trik, aby maso nasáklo více kořením a dostalo lepší chuť, je během rozehřívání oleje nějaké koření nasypat na pánev už teď. Maso chytne chuť rychleji a více, než když jím maso jen posypete.
Tak co, povedlo se vám to? Podělte se o vaše zážitky v komentářích.
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Anketa

Byl jsi tu?

Byl jsem tu! :D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Najdete mě na těchto sociálních sítích:

Návštěvnost:
TOPlist

© 2010-15 FlowerDays | Hosting blog.cz | Varování a podmínky tohoto blogu
2015 Optimalizováno pro Operu | HD/FullHD